OVER ONS •

Simpel gezegd: Wij maken ons zorgen over de toekomst en hopen daar wat aan te doen. We leven in tijden van grote veranderingen. Onder meer de COVID19 crisis, de klimaatcrisis en het migratievraagstuk hebben een kanteling in de economie en in de samenleving tot gevolg. Door nieuwe technologieën zijn burgers steeds beter geïnformeerd en lijken bestaande machtsstructuren te vervagen. Om met deze veranderingen om te kunnen gaan, is een sterke overheid nodig. De overheid kan alleen sterk zijn als deze als legitiem wordt ervaren, of anders gezegd, als de burgers er blij van worden. Zealous Minds ziet helaas dat dit vandaag de dag niet het geval is.

Jaap Romme

Oprichter van Zealous Minds. Sociaal ondernemer, vader van 2 jonge dochters zijn inspiratie voor onze missie. Helpt graag mensen buiten hun eigen wereld te denken en doen, en daardoor mensen in gezamenlijkheid vooruit te bewegen.

Lina Mulder

Onderzoeker bij Zealous Minds. Eeuwige student, altijd op zoek naar nieuwe dingen om te leren en dan met name over de politiek. Wil haar enthousiasme over dit thema graag delen en mensen zo meer betrekken bij de democratie.

Kiki Titulaer

Social Media beheer en contentcreatie. Ik denk graag na over hoe wij de boodschap overbrengen die mensen motiveert mee te doen. Daarnaast vind ik het als beginnend docente Engels belangrijk mijn leerlingen over de wereld en hun eigen visie na te laten denken.

Cijfers van het CBS tonen aan dat in 2018 slechts 46% van de Nederlanders vertrouwen had in zijn ambtenaren. Een kleine 42% had vertrouwen in de Tweede Kamer. Steeds meer burgers verzetten zich tegen de gevestigde orde via populistische partijen en ook protestbewegingen winnen aan terrein. De overheid mist op haar beurt een solidariteitsgevoel onder het volk. Ze roept de burgers al tijden op actief deel te nemen aan de samenleving, maar de participatiemaatschappij komt niet van de grond. Hoe kan het dat de relatie tussen de overheid en de burgers zo onder druk staat? En belangrijker nog, wat kan de overheid hieraan doen?

Zealous Minds is opgericht om deze vragen te beantwoorden en overheden te helpen bij de oplossingen. We doen onderzoek en ontwikkelen diensten en producten die allen in het teken staan van een meer legitieme overheid.

 

Wij geloven dat de overheid zelf een te nauwe blik hanteert als het gaat over haar eigen legitimiteit. Medewerkers van de overheid hebben vaak een achtergrond in de Politicologie, Bestuurskunde of Rechten en benaderen legitimiteit vanuit die achtergrond. Wij denken dat door het thema breed te benaderen oplossingen in beeld komen die dat eerst niet waren. Vanuit de Psychologie of Filosofie, of marketing en breder Bedrijfskunde, komen allerlei goede inzichten die wij verder uitwerken en deelbaar maken.

PARTNERS •

rugcampuslogo

PORTFOLIO •

HET EVENEMENT HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

Binnenkort is het evenement hier terug te kijken. Wil jij op de hoogte blijven van de komende evenementen?

Neem contact op